Hlavní navigace

Názor ke zprávičce Zpravodajské služby ukradly obrovskou databázi klíčů SIM karet od Lael Ophir - Jasně. A i ti chycení ruští vojáci podle...

  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2015 9:14

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Jasně. A i ti chycení ruští vojáci podle Moskvy přešli hranici v noci omylem... s GPS/Glonass přijímači a mapami. Další ruští vojáci bojují na straně povstalců jsou na Ukrajině dovolené, akorát se z nějakého důvodu bouří, když je na tu "dovolenou" nadřízení chtějí navelet. Média jsou pod kontrolou státu, takže nemohou říct nic co se vládě nelíbí. A když na "služební cesty" na Ukrajinu upozorní občan, je obžalován z vlastizrady.
    https://www.youtube.com/watch?v=A-W88SjVsyA
    http://en.censor.net.ua/news/324638/murmansk_contract_soldiers_complain_of_being_forced_to_fight_in_ukraine
    http://www.newyorker.com/news/news-desk/mother-seven-arrested-russia-treason

    Samozřejmě můžete zpochybňovat fotografie ruské techniky na Ukrajině, mrtvé ruské vojáky, protesty jejich matek (které se Rusko snaží "vyplatit") apod. Informace je těžké ověřovat, ruská média se bojí vlády (pokud zrovna její kroky záměrně nekryjí) atd. Ale vezměte v úvahu, že Rusko se takhle "neúčastnilo" více konfliktů. Například v Čečensku Rusko dodávalo zbraně jedné ze stran konfliktu, posílalo neoznačené vojáky, neoznačenou vojenskou techniku, provádělo nálety, a všechno popíralo. Podobně v Afganistánu (rok 1979) Rusko původně popíralo jakékoliv zapojení do konfliktu.